pühapäev, 11. oktoober 2009

Õpimaastik











Valisin õpimaastikuks enda õppimise Tallinna Ülikooli matemaatika õpetaja erialal. Kirjeldan selle maastikuga hetke olukorda ja unistan tulevikust :)

Vahenditena kasutan hetkel endale teadaolevaid, msn, orkut, picasaweb, slideshare jms, võib-olla selle kursuse lõppedes oleks vahendite valik sootuks teine.
Pean suhtlemist kursusekaaslastega äärmiselt oluliseks, lausa edasiviivaks jõuks, seega pühendasin sellele ka oma õpimaastiku skeemil palju ruumi. Hetkel on meie suhtlemine pisut kaootiline, elavneb paar nädalat enne sessi, et siis peale sessi mõneks ajaks unne suikuda. Näen unistustes, et selline suhtlemine on tihedam.
Teise asjana ajab mind lausa närvi see kui raske on raamatuid raamatukogust kätte saada ja hiljem neid sinna tähtaegselt tagastada on veel raskem. Seega oleks ideaalvariant minu jaoks see, et õppimiseks vajaminev kirjandus oleks internetipõhiselt kättesaadav.

Selline sai minu maastik täna, 11.oktoobril. Kindlasti unustasin midagi tähtsat lisamata :( , aga siia saab ju alati juurde kirjutada :)

Ahjaa, programm, millega maastiku joonistasin, on Kidspiration.

9 kommentaari:

  1. Vahva teema :) Omast kogemusest tean, et vahel on vaja enda tegemisi lähemalt analüüsida ja kaardistada, et järgmised tegevused veelgi paremini välja tuleks. Kursus lõpeb reflekteeriva esseega ja siis on võimalus välja tuua, mis suunas on areng toimunud.

    Vaadates sinu maastikku tundub, et teil on üsna mitmeid vahendeid kasutusel. Huvitav oleks teada, miks teatud vahendid ei leia kasutust ja siis saaks vast mõelda edasi, mis võiks olla alternatiiv või kas üldse alternatiivi vaja on. Olen tähele pannud, et üsna tihti kiputakse ka nende vahenditega liiale minema s.t et liiga palju ja ei täida enam oma funktsiooni.

    Kirjeldad hetkeolukorda ja soovitavat olukorda. Tundub, et väga palju just ei sõltu sinust endast, aga kas sul on ka mõtteid, kuidas praegust olukorda saaks soovitavale olukorrale võimalikult lähedal viia?

    Olen nõus, et raamatukogust on üsna raske raamatuid kätte saada ja olen enda jaoks avastanud http://books.google.com/...seal ei ole muidugi kõik raamatud täies ulatuses, aga üsna tihti on olemas just need peatükid, mis mul vaja.

    Aga ehk saab kontaktpäeval tagasisidet kursusekaaslastelt ja sinu sõnum jõuab nendeni :)

    Kohtumiseni laupäeval,
    Terje

    VastaKustuta
  2. Teema peaks olema asjakohane 90% inimestest maailmas kes vähegi tegelevad sihiliku tegevusega. Ülejäänud 5% on see asi tõenäoliselt juba enda jaoks läbi mõeldud ja teine 5% ei tunne selle vastu vähimatki muret.
    Seesosas teema valik väga hea. Samas mulle jäi pisut arusaamatuks mida olulist saaksid sa juurde ja mida konkreetselt saaksid sa ära teha. Siin on kindlasti materjali edasi mõtlemiseks.

    Minupoolt hindeks 9p

    Kas mitte raamatukogus ei ole see et sa saad juba elektrooniliselt raamatut otsida ja seda telefonitsi proneerida. Kuskil ma olen seda teinud mingi 2 aastat tagasi a ei suuda meenutada kas see oli TLÜ või TTÜ raamatukogus.

    VastaKustuta
  3. Mõte on päris hea- võrrelda tegelikku ja soovitavat olukorda. Oled hästi enda jaoks probleemsed kohad välja toonud. Samas mõned probleemid tunduvad liiga globaalsed. Näiteks kas kursusekaaslastega suhtlemise tihedus sõltub peamiselt sotsiaalse tarkvara headustest/kättesaadavusest või ka paljudest muudest asjadest? Õppekirjanduse kättesaadavuse probleem on ka ilmselt selline mis on ja jääb. Vähe on veel neid õppejõude, kes ise raamatud sisse skänneerivad ja veebi üles riputavad. Aga neid on.

    VastaKustuta
  4. Arusaadav kirjeldus ja selge joonis. 10 p :)
    Terje

    VastaKustuta
  5. Minu jaoks väga mõistetav skeem ja selgitus - oleme ju ühes rühmas, õppimise probleemid ja rõõmud on ühised ;)
    10 p

    VastaKustuta
  6. See on mul esimene kord endale ise avalikult hinnet panna :)
    See pole kerge, objektiivsusest jääb puudu.
    Aga noh, üritan. Visuaalselt vaadates on skeem selge, jutt kah jookseb. Seega võtan eelmiste kommentaaride keskmise ja panen endale 9,5 punkti.

    VastaKustuta
  7. OII kas endale pidi ka hinde panema?+
    No mis Sa alahindad ennast:D
    raudselt 10
    Ma ei tea yhtegi teist nii geniaalset arvutiguru kui sa:)

    VastaKustuta
  8. Põnev lähenemine- hetke olukord ja soovitav. Loodan, et peale selle kursuse läbimist sinu õppemaastik täieneb uute vahenditega, et vahetad WebCt jooniselt välja millegi muu sotsiaalsema vastu:-) Ja panen sinu tööst omale kõrva taha tarkvara nime, millega joonise tegid. Annan 10 p.

    VastaKustuta